Japanilaistoimiston "Majakka" havainnekuvassa. (Kuvakaappaus sivustolta http://designguggenheimhelsinki.org)

Guggenheim-Helsingin arkkitehtuurikilpailun on voittanut arkkitehtitoimisto Moreau Kusunoki työllään Art in the City.

Kilpailun voittaja julkistettiin tiistaina Helsingissä.

– Nyt on mahdollista pohtia aikaisempaa konkreettisemmin mitä uutta Guggenheim-Helsinki kaupungillemme antaisi, Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen sanoo.

Arkkitehtuurikilpailuun osallistui yli 1 700 arkkitehtiryhmää. Moreau Kusunoki Architectsin suunnitelma Art in the Citystä on suomeksi käytetty myös nimitystä Majakka.

MainosYhtenä kaupungin edustajana kilpailun juryssa istunut apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen pitää merellistä voittajatyötä hienosti Eteläsataman ja Kauppatorin tunnelmaan sopivana.

Viljasen mukaan arkkitehtuurikilpailun ehdotuksissa korostuivat ekologisuus, vihreys ja kierrätys. Poikkeuksellisen moni työ oli puurakenteinen kuten voittajatyökin.

Kaupungin puolelta valmistelu jatkuu Viljasen johdolla normaalina virkatyönä. Jatkovaiheessa käydään läpi myös hankkeen rahoitus ja taloutta koskevat kysymykset.

Helsingin kaupungin oma arvio Guggenheim Helsinki -hankkeen taloudellisista ja elinkeinovaikutuksista valmistuu kesän aikana.

Alustava ehdotus jatkotoimista valmistunee syksyllä, jonka jälkeen se tuodaan poliittiseen päätöksentekoon eli ensi vaiheessa kaupunginhallituksen pohdittavaksi.

Lopullisen päätöksen mahdollisesta hankkeeseen osallistumisesta tekee Helsingin osalta kaupunginvaltuusto.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*