Lankafest on Puolangan kesän tärkeimpiä tapahtumia. Kuva viime vuoden festareilta. (Kuva: Hanne Strengell)

Puolangan kunta on kutsunut paikallisen palvelutalon asukkaat Puolangalla viikonloppuna järjestettäville Lankafest-rockfestivaaleille.

Kunnanjohtaja Esko Rautiainen, nuoriso-ohjaaja Sami Haapalainen ja paikallisen hevibändin Electric Deathbeatin kaksi jäsentä kävivät perjantaina lahjoittamassa festaripassit kaikille halukkaille Puolangan Mäntykodissa.

Heviä palvelutalossa ei sentään kuultu.

– He esittivät akustisesti asukkaille Paratiisin, Sami Haapalainen kertoo Rauli Badding Somerjoen hittiin viitaten.

Lankafestin aikana heviä sen sijaan saatetaan kuulla ihan palvelutalossa asti, sillä festarialue eli Puolangan tori sijaitsee vain kymmenien metrien päässä palvelutalon nurkalta.

– Siitä aiheutuu jonkin verran melua, mutta nykyisellä äänentoistolla pystytään suuntaamaan niin ettei uni häiriinny. Bassonjumputus voi kuulua talon joissakin osissa, kunnanjohtaja Rautiainen sanoo.

Hän kuitenkin vakuuttaa, että ikäihmiset eivät valittaneet festarien läheisyydestä, päinvastoin.

– Kaikki olivat tyytyväisiä että on kylällä elämää ja tapahtumia.

Lankafest on Puolangan kesäkauden tärkeimpia tapahtumia. Nuorisotoimi on mukana järjestämässä tapahtumaa, johon odotetaan kahden päivän aikana jopa tuhatta vierasta.

– Apuna talkoissa on nuoria ja muutamia aikuisiakin. Lankafest on myös virallinen Suomi100-tapahtuma, Haapalainen kertoo.

Idea festaripassien lahjoittamisesta vanhuksille lähti Rautiaiselta.

– Soitin palvelutalon johtajalle Katja Kemppaiselle ja sanoin että eiköhän anneta ilmaiset passit. Rock on ikärajaton riemu ja heilläkin täytyy olla virkistystä, Rautiainen perustelee.

Rautiainen tunnustautuu hevin ystäväksi ja aikoo olla festareilla mukana molempina päivinä. Kunnanjohtajan suurimmat odotukset kohdistuvat perjantain pääesiintyjään Battle Beastiin.

– Esiintyjäkaarti on kova, kun mukaan on saatu maailmallakin kiertävät Battle Beast ja Sonata Arctica, Rautiainen kehuu.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*