kuva: Riihimäen kaupunki
Sateenkaarilippu liehuu Pride-viikolla Riihimäellä muun muassa Puhaltajapatsaan luona.

Riihimäen kaupunki juhlistaa ihmisoikeuksia ja Pride-liikettä liputtamalla Helsinki Pride -viikolla sateenkaaren väreissä ja huomioimalla viikon aikana omassa toiminnassaan näkyvästi yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden.

Päätös Pride-viikkoon osallistumisesta syntyi kaupunginhallituksessa maanantaina äänin 7–4.  Pride-viikon juhlistamisen kannalla äänestyksessä oli kolme SDP:n edustajaa, kaksi vasemmistoliiton edustajaa sekä yksi vihreiden ja yksi kokoomuksen edustaja. Esitystä vastaan äänestivät kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten edustajat ja kaksi kokoomuksen edustajaa.

Pride-viikon huomioiminen sateenkaariliputuksineen sai alkunsa valtuustoaloitteesta. Sen takana olivat SDP:n Miia Nahkuri, vihreiden Sari Jokinen ja vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekonen. Sivistys- ja hyvinvointilautakunta puolsi aloitetta äänin 6–4, ja Pride-viikon viettämistä ovat kannattaneet myös Riihimäen nuorisovaltuusto ja vanhusneuvosto.

Helsinki Pridea juhlitaan tänä vuonna juhannuksen jälkeisellä viikolla eli 24. kesäkuuta alkaen. Viikko huipentuu lauantaina 29. kesäkuuta järjestettävään kulkueeseen. Viime kesänä kulkueeseen osallistui noin 100 000 ihmistä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*