Kuva: Vanessa Valkama
Rauhaniemen kansankylpylä on yksi Tampereen 20 yleisestä saunasta.

Tampere on julistautunut maailman saunapääkaupungiksi.

Kansainvälinen saunaliitto International Sauna Association ja Suomen Saunaseura ry ovat vahvistaneet julistuksen.

Asiasta kerrottiin maanantaina 21. toukokuuta Suomen vanhimmalla edelleen lämpiävällä yleisellä saunalla, Rajaportilla.

Saunapääkaupungin statusta puoltavissa lausunnoissa Tampereen saunakulttuuria kehutaan eläväksi, värikkääksi ja elinvoimaiseksi.

Suomen Saunaseura toteaa, että saunapääkaupungin asema edistää suomalaisen saunan asemaa kotimaassa ja maailmalla. International Sauna Association vahvistaa, että sen useat jäsenet ympäri maailmaa ovat tutustuneet kaupungin saunatarjontaan ja todenneet sen erinomaiseksi.

Tampereen kaupungin strategiassa ja kaupunkimarkkinoinnin linjauksissa luonto ja saunat on nostettu merkittävään asemaan.

– Tampere on ainutlaatuinen järvikaupunki, jossa yhdistyvät monimuotoinen luonto ja omaleimainen elävä kaupunkiympäristö. Saunat ovat tärkeä osa tätä, Tampereen kaupungin apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki sanoo saunakaupungin tiedotteessa.

Tampereen seudulle rakennetaan nyt 20:ttä yleistä saunaa.

Kaupungin uusin yleinen sauna, Tullin sauna, avattiin Tampere-talon kupeeseen huhtikuussa. Kesäkuussa Tampereen Laukontorille avataan vielä ravintolasauna Kuuma.

– Puoltolauselmat osoittavat, että Tampere on ansainnut paikkansa saunapääkaupunkina, Visit Tampere Oy:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Karoliina Lehtonen sanoo tiedotteessa.

– Kansainvälinen saunabuumi on nyt kuumimmillaan ja saunomisesta on tullut erityisen trendikästä erityisesti Japanissa. Kansainväliset saunafanit ovat innokkaita matkustamaan aidon suomalaisen saunakokemuksen perässä.

Tampereen yleisten saunojen ovenpieliin on kiinnitetty Saunapääkaupunki-kyltit.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*