Kuva: Ville Miettinen
Suomalaista muotoilua ja arkkitehtuuria esittelevä museo tulisi Helsinkiin.

Helsinkiin halutaan uusi ”kansainvälistä huipputasoa edustava arkkitehtuuri- ja design-museo”.

Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM), Helsingin kaupungin ja Designmuseon säätiön ja Suomen arkkitehtuurimuseo- ja tiedotuskeskussäätiön tilaaman selvityksen mukaan Helsingissä toimivat Designmuseo ja Arkkitehtuurimuseo kannattaisi yhdistää.

Uusi museokokonaisuus esittelisi Suomen arkkitehtuuria ja designia kansalliselle ja kansainväliselle yleisölle. Museorakennus sijoittuisi Helsinkiin ja olisi ”arkkitehtuuriltaan ja muotoilultaan kiinnostava.”

OKM ja Helsingin kaupunki käynnistivät selvitystyön yhdessä museoiden kanssa keväällä 2018.

MainosSelvitys luovutettiin luovutettiin eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terholle ja Helsingin pormestari Jan Vapaavuorelle tiistaina 21. elokuuta.

– Uusi museokokonaisuus tarjoaisi näkyvyyttä ja vaikuttavuutta sekä museotoimintaan että laajemmin arkkitehtuurin ja designin toimialoille. Suomalainen arkkitehtuuri ja design ovat osa kansallista kuvastoamme, kansainvälisesti tunnustettu osoitus suomalaisten luomisvoimasta. Selvitys toimii erinomaisena pohjana jatkovalmistelulle ja päätöksenteolle, Terho toteaa selvitysryhmän tiedotteessa.

– Meidät tunnetaan maailmalla erityisesti arkkitehtuurista ja designista. On luontevaa kehittää Helsinkiä näiden alojen kunnianhimoisena edelläkävijänä, Vapaavuori sanoo.

Uuden museon jatkoselvitysten käynnistämisestä päätetään tänä syksynä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*