Sovittelulautakunta on työskennellyt vajaan kolmen viikon ajan kunta-alan työriidan ratkaisemiseksi.

Kunta-alan työriitaa sovittelevan sovittelulautakunnan puheenjohtaja, alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen kertoi torstaina, että sovittelulautakunta jatkaa työtään, mutta ei voi vielä antaa sovintoesitystä kunta-alan työriitaan.

– Vaikka tunnusteluja on käyty hyvässä ja rakentavassa hengessä, ovat osapuolet yhä erityisesti palkkauksen ja palkkausjärjestelmien kehittämisen osalta liian kaukana toisistaan. Siksi sovittelulautakunta arvioi, että sen on tällä hetkellä mahdotonta antaa työriidassa sovintoehdotusta. Toistaiseksi ei ole löytynyt sellaista ratkaisua, joka olisi ollut riittävän lähellä osapuolten vaatimuksia, sovittelulautakunnan puheenjohtaja, Pylkkänen sanoo.

Sovittelulautakunta on työskennellyt vajaan kolmen viikon ajan sovintoehdotuksen laatimiseksi.

– Työ sovintoehdotuksen laatimiseksi jatkuu. Ratkaisun vaativuutta lisää se, että on hyvin vaikea arvioida tulevaa talouden kehitystä ja millaisiin ratkaisuihin yhteiskunnalla on pidemmällä tähtäimellä varaa, Pylkkänen toteaa.

Pylkkäsen mukaan työriidan ratkaisu vaatii yhä pitkäjänteistä työtä. Sovittelulautakunta on saanut työnsä tueksi laajan katsauksen valtiovarainministeriöltä ja eri tutkimuslaitoksilta Suomen talouden tilanteesta ja näkymistä, joiden asettamissa puitteissa lautakunta on pyrkinyt rakentamaan sovintoehdotusta.

– Taloustilannetta leimaa nyt poikkeuksellinen epävarmuus Ukrainan sodan ja sen seurausvaikutusten takia. Kaikkia talousennusteita on jouduttu korjaamaan alaspäin. Onkin tärkeää, että työriidan ratkaisu ei nyt johda palkka- ja inflaatiopaineiden kiihtymiseen.

Myös työriidan osapuolet ovat saaneet saman informaation talouden heikentyneistä näkymistä kuin sovittelulautakunta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*