Kunnille ja kaupungeille on jäämässä avustusta vain noin 10,5 miljoonaa euroa, josta kaksi miljoonaa euroa on sidottu Olympiastadionin peruskorjaukseen. Kuva: Ville Miettinen

Suomen 21 suurimman kaupungin liikuntajohtajat ottavat kantaa valtiovarainministeriön vuoden 2025 talousarvioesitykseen. Säästöt kohdistuvat muun muassa liikuntapaikkarakentamisen tukemiseen.

Suurimpien kaupunkien yhteisessä ja Turun kaupungin tiedottamassa kannanotossa painotetaan, että valtion liikuntabudjetin säästöt tulisi kohdistua tasaisemmin liikuntapolitiikassa eri toimijoiden kesken.

Nyt valtiovarainministeriön talousarvioesityksessä vuodelle 2025 säästöt esitetään kohdistuvan kuntien liikuntapaikkarakentamisen tukemiseen ja suoraan suomalaisten liikuntamahdollisuuksiin. 

Suomalaiset harrastavat omatoimista ja ohjattua liikkumista pääosin kuntien ylläpitämissä ja investoimissa liikuntapaikoissa.

Tällä hetkellä 72 prosenttia kaikista liikuntapaikoista on kuntien ylläpitämiä, tiedotteessa muistutetaan.

Valtiovarainministeriön talousarvioesityksessä liikuntapaikkarakentamisen avustusta esitetään leikattavan noin 16 miljoonaa euroa. 

Kunnille ja kaupungeille on jäämässä avustusta vain noin 10,5 miljoonaa euroa, josta kaksi miljoonaa euroa on sidottu Olympiastadionin peruskorjaukseen.

Lisäksi suurimpien kaupunkien liikuntajohtajat huomauttavat, että kohdistamalla säästöt tasaisemmin valtion liikuntabudjetin eri momenteille, voidaan mahdollistaa paremmin suomalaisten mahdollisuudet harrastaa liikuntaa ja urheilua.

Yhteisen kannanoton ovat allekirjoittaneet 21 kaupungin liikuntajohtajaa. Mukana kannanotossa ovat Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu, Turku, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Pori, Kouvola, Joensuu, Lappeenranta, Hämeenlinna, Vaasa, Seinäjoki, Rovaniemi, Mikkeli, Porvoo, Salo ja Kotka.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*