Oppimisteknologian innovaatioille suunnattu EdTech Hautomo Helsinki –ohjelma aloitti marraskuun toisella viikolla. Kuva: Oona Laine

Helsingin kaupunki on käynnistänyt Suomen ensimmäisen oppimisteknologian yrityshautomo-ohjelman. EdTech Hautomo Helsinki keskittyy nuorten kasvuyritysten tukemiseen.  

Ohjelma sisältää työpajoja, mentorointia, viikkotehtäviä ja alan asiantuntijoiden puheenvuoroja. Se kestää 20 viikkoa ja on osallistujille maksuton. Ohjelman lopuksi tiimit esittelevät ideansa koulutusalan asiantuntijoille, sijoittajille ja vaikuttajille. 

Ensimmäisessä haussa hautomo-ohjelmaan haki 37 oppimisteknologian kasvuyritystä eri puolilta maailmaa. Niistä kymmenen valikoitui mukaan. Yrityksistä kahdeksan on Suomesta ja kaksi ulkomailta. 

–Valitsimme mukaan yrityksiä, joilla on innovatiivinen ajatus, markkinapotentiaalia ja jotka ovat sopivassa vaiheessa hautomo-ohjelmaa ajatellen, kertoo Helsinki Education Hub –projektin vetäjä ja johtava yritysneuvoja Mia-Stiina Heikkala tiedotteessa.

Yritykset kehittävät oppimispelejä, verkko-oppimisalustoja sekä sovelluksia musiikin ja kielten opiskeluun, seksuaalikasvatukseen ja arviointiin. Kehitteillä on ratkaisuja varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen ja virtuaalitodellisuudesta tekoälyn hyödyntämiseen. 

–Oli ilo huomata, miten innostuneita yritykset ovat kehittämään omaa liiketoimintaansa asiantuntijoiden avustuksella. Tälle ohjelmalle on ollut selkeästi tarve, Heikkala sanoo. 

EdTech Hautomo Helsinki –ohjelmaan voi hakea kahdesti vuodessa. Seuraava haku on tammi-helmikuussa 2022. 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*