Taitotehdas-hankkeen projektipäällikkö Mervi Manninen viihtyy yhteisöllisen oppimisen tiloissa Kauppakadulla Suomussalmen kunnassa. Kuva: Tuula Leskinen

Toukokuussa käynnistyneen kolmevuotinen Suomussalmen Taitotehdas -hankkeen projektipäällikkö on Mervi Manninen.

Hän ei juuri lomaile, koska ensimmäisiä opiskelijoita odotetaan jo elokuussa.

Hankkeessa toteutetaan ammatillisen koulutuksen toimintamalli, jonka takana ovat Suomussalmen kunta, Kainuun ammattiopisto (KAO) ja paikalliset yritykset.

Hankkeen tavoitteena on tarjota yksilöllisiä ja ammatillisia koulutuspolkuja sekä edistää osaavan työvoiman saantia Suomussalmella, kunta tiedottaa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Tällä hetkellä pitkät välimatkat Kainuun maakunnan pohjoisosassa sijaitsevalta Suomussalmelta lähimpiin ammattiopistojen toimipaikkoihin aiheuttavat haasteita monille ammatillisen tutkintojen suorittamiseen.

Hankkeen ansiosta Kainuun ammattiopistossa opiskeleville nuorille ja aikuisille tarjotaan ohjausta ja tukea opintoihin paikallisesti lähes 7 200 asukkaan Suomussalmella.

Tavoitteena pysyvä malli

Hankkeen aikana opiskelija kerryttää ammattitaitoaan käytännönläheisillä työssäoppimisjaksoilla joko koulutus- tai oppisopimuksella.

Taitotehdas tarjoaa mahdollisuuksia nuorille, työttömille ja alaa vaihtaville.

Lisäksi kunta tiedottaa, että valmistumisen jälkeen tai jo opintojen aikana opiskelijoilla on mahdollisuus työllistyä omalla paikkakunnalla toimivaan yritykseen. 

Suomussalmen kunta vastaa hankkeen koordinoinnista ja tilojen järjestämisestä sekä omalta osaltaan työelämäyhteistyöstä.

Kainuun ammattiopisto järjestää Taitotehdas -hankeen opiskelijoille ammatillisen opetuksen ja laatii opiskelijoiden kanssa yksilölliset opintopolut opiskeluiden ajaksi sekä toteuttaa omalta osaltaan työelämäyhteistyötä.

Tavoitteena on, että Suomussalmen Taitotehdas -toiminta jäisi pysyväksi toimintamalliksi Suomussalmelle hankkeen päätyttyä, kunta tiedottaa.

Kokemusten viitoittamalla tiellä

Hankkeen projektipäällikkö on Mervi Manninen myöntää kunnan tiedotteen mukaan, että vielä on paljon tehtävää.

Kesäkuun loppupuolella projektipäällikkönä aloittanut Mervi Manninen siirtyi nykyisiin tehtäviinsä Kainuun ammattiopistosta, missä hän toimi puhtausalan ammatillisena opettajana 18 vuotta ennen Suomussalmelle tuloaan.

Aiemmassa työssään hän seurasi hyvin läheltä Kuhmon Taitotehtaan käynnistymistä ja sen toiminnan vakiintumista, ja siksi Suomussalmen vastaava hanke veti häntä puoleensa.

Hanke kestää kolme vuotta ja hankkeen rahoittajana toimii Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Hankkeen opiskelijat ovat Kainuun ammattiopiston (KAO) opiskelijoita.

Haku KAOn opiskelijaksi tapahtuu yhteishaun tai jatkuvan haun kautta. Suomussalmen Taitotehtaan opiskelijaksi voi siirtyä jo Kainuun ammattiopistossa oleva opiskelija.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*