Rock in the City –festivaalia ei järjestetä Joensuun Ilosaaressa elokuussa, koska Joensuun kaupunki ja festivaalijärjestäjä eivät löytäneet yhteistä säveltä. Kuva: Joensuun kaupunki

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Joensuussa järjestetään niin paljon isoja tapahtumia, että Rock In The City –festivaali on täytynyt perua. 

–Rajat tulevat valitettavasti vastaan. Pedit loppuvat Joensuusta kesken, sanoo Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen tiedotteessa. 

Rockin oli tarkoitus raikua Ilosaaressa 5.-6. elokuuta. Samaan aikaan Joensuussa järjestetään myös valtakunnalliset Kalevan kisat ja Kansainväliset suurmarkkinat. 

Pyykkösen mukaan Kalevan kisat tuovat Joensuuhun lähemmäs 20 000 kävijää, ja Kansanväliset suurmarkkinat ovat keränneet parhaimmillaan yli 70 000 kävijää. 

–Tästä tilanteesta johtuen Rock In The City -festivaalin järjestäminen kaupungin tapahtuma-alueilla ei ole mahdollista, Pyykkönen sanoo. 

Festivaalijärjestäjän mukaan Ilosaaren vuokraamisesta oli sovittu suullisesti jo syyskuussa, mutta sopimus raukesi yllättäen helmikuussa. 

–Olemme järjestäneet Rock In The City -festivaalin onnistuneesti Joensuun Sirkkalan puistossa jo kolmesti, aina elokuun alussa. Olisimme mielellämme tulleet kaupunkiin myös tänä vuonna, mutta nyt yllättäen emme saa sopivaa tapahtuma-aluetta vuokralle, kirjoittaa festivaaleja järjestävän RH Entertainment Oy:n toimitusjohtaja Riki Huhtala Facebookissa. 

Pyykkönen sanoo, että Joensuun kaupungilla ei ole ollut Ilosaaresta vahvistettua varausta festivaalin järjestämiseksi, eikä tapahtumasta ole jätetty maankäyttölupahakemusta. 

–Ilosaarta tiedusteltiin kaupungilta festivaalin käyttöön helmikuussa, jolloin kaupungin edustajat esittivät toiveen tapahtuman siirtämisestä toiseen ajankohtaan.  

Pyykkösen mukaan keskustelua festivaalijärjestäjän kanssa on käyty runsaasti. 

–Olen harmissani musafanien ja tapahtumatuottajan puolesta. Emme ole Joensuun osalta ennen näin ruuhkaisen tapahtumaviikonloppuun törmänneet, hän toteaa.

Vaikka Joensuun festivaali jääkin elokuussa väliin, on musiikin nälkäisillä halutessaan mahdollisuus vierailla Rock In The City -festivaalilla 12 muussa kaupungissa kesä-elokuussa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*