Tampereen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu ovat yhdessä lähteneet kehittämään uutta toimintamallia suomalaiseen korkeakoulutukseen.

– Tampere3-prosessin tavoitteena on luoda tieteenalojen rajapinnoista ammentava monialainen, innostava ja globaalisti kiinnostava tutkimus- ja oppimisympäristö, jolla on vahvaa kansallista ja kansainvälistä painoarvoa ja vetovoimaa, yliopisto tiedottaa.

– Uudessa yliopistossa kohtaavat ainutlaatuisella tavalla talouden, tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimus. Korkeatasoinen koulutus mahdollistaa opiskelijoille uudenlaiset, joustavat opintopolut ja monipuoliset työelämän ja tieteen tarpeita palvelevat tutkinnot.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, kok., on asettanut työryhmän, ohjausryhmän ja johtoryhmän, joiden tehtävänä on valmistella Tampere3-yliopistokonsernin perustamista. Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyisivät uudeksi säätiöyliopistoksi.

MainosLisäksi Tampereen ammattikorkeakoulu siirtyisi uuden yliopiston omistukseen siten, että ne muodostaisivat yhden yhtenäisesti johdetun strategisen kokonaisuuden.

– Malli perustuu ajatukselle kahdesta rinnakkaisesta toimijasta. Yliopistolla ja ammattikorkeakoululla on omat profiilinsa ja niiden mukaiset erityiset osaamisen alueet. Yliopisto- ja ammattikorkeakoulututkinnot säilyvät kirkkaina, eikä tutkintojärjestelmää olla nyt muuttamassa. Tärkeintä on tuottaa yhteiskunnan ja työelämän hyväksi koulutusta, sivistystä ja osaamista, Grahn-Laasonen toteaa OKM:n tiedotteessa.

Tammikuussa Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Saimaan ammattikorkeakoulu tiedottivat lyövänsä hynttyyt yhteen. Tavoitteena on, että LUT-konserni aloittaa toimintansa vuoden 2018 alussa.

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*