Tampereen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu ovat yhdessä lähteneet kehittämään uutta toimintamallia suomalaiseen korkeakoulutukseen.

– Tampere3-prosessin tavoitteena on luoda tieteenalojen rajapinnoista ammentava monialainen, innostava ja globaalisti kiinnostava tutkimus- ja oppimisympäristö, jolla on vahvaa kansallista ja kansainvälistä painoarvoa ja vetovoimaa, yliopisto tiedottaa.

– Uudessa yliopistossa kohtaavat ainutlaatuisella tavalla talouden, tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimus. Korkeatasoinen koulutus mahdollistaa opiskelijoille uudenlaiset, joustavat opintopolut ja monipuoliset työelämän ja tieteen tarpeita palvelevat tutkinnot.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, kok., on asettanut työryhmän, ohjausryhmän ja johtoryhmän, joiden tehtävänä on valmistella Tampere3-yliopistokonsernin perustamista. Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyisivät uudeksi säätiöyliopistoksi.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Lisäksi Tampereen ammattikorkeakoulu siirtyisi uuden yliopiston omistukseen siten, että ne muodostaisivat yhden yhtenäisesti johdetun strategisen kokonaisuuden.

– Malli perustuu ajatukselle kahdesta rinnakkaisesta toimijasta. Yliopistolla ja ammattikorkeakoululla on omat profiilinsa ja niiden mukaiset erityiset osaamisen alueet. Yliopisto- ja ammattikorkeakoulututkinnot säilyvät kirkkaina, eikä tutkintojärjestelmää olla nyt muuttamassa. Tärkeintä on tuottaa yhteiskunnan ja työelämän hyväksi koulutusta, sivistystä ja osaamista, Grahn-Laasonen toteaa OKM:n tiedotteessa.

Tammikuussa Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Saimaan ammattikorkeakoulu tiedottivat lyövänsä hynttyyt yhteen. Tavoitteena on, että LUT-konserni aloittaa toimintansa vuoden 2018 alussa.

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*