Kansainvälinen merkittävä tapahtuama nostaa kansainväliselle näyttämölle Turun linnan ja muita kaupungin historiallisia kohteita. (Kuva: Ville Miettinen)

Eurooppalaisen kulttuuri- ja rakennusperinnön vaalimiseen keskittynyt Europa Nostra -järjestö tuo European Heritage Congress 2017 -tapahtumansa Suomeen ja Turkuun.

Kongressiin odotetaan satoja ulkomaalaisia vieraita ja korkean tason arvovieraita, ja tapahtumaan liittyy runsaasti ohjelmaa, johon paikalliset voivat osallistua.

Tapahtuma tulee vuonna 2017 Suomeen osaksi maamme itsenäisyyden satavuotisjuhlia.

Viisipäiväinen tapahtuma huipentuu Euroopan unionin ja Europa Nostran kulttuuriperintöpalkintojuhlaan. Perinteisesti palkinnot jakaa järjestön puheenjohtaja, oopperalaulaja Plácido Domingo yhdessä EU:n kulttuuriasioiden komissaarin kanssa, ja läsnä on maan korkein johto.

Mainos– Tämä on Euroopan merkittävin vuosittainen kulttuuriperintötapahtuma, ja olemme erittäin iloisia saadessamme sen Amsterdamin, Lissabonin, Ateenan, Wienin, Oslon ja Madridin jälkeen viimein Suomeen ja Turkuun, Europa Nostra Finlandin puheenjohtaja Tapani Mustonen riemuitsee.

Europa Nostra on eurooppalainen kulttuuriperintöä vaaliva kansalaisjärjestö sekä paikallisten ja kansallisten kulttuuriperintöyhdistysten liitto, johon voi liittyä myös henkilöjäsenenä. Järjestö toimii 42 Euroopan maassa – läheisessä yhteistyössä Euroopan unionin, Euroopan neuvoston ja Unescon kanssa.

Suomalainen paikallisyhdistys Europa Nostra Finland ry (EuNoF) perustettiin 2011. Sen tehtävänä on mm. toimia suomalaisten kulttuuriperintöjärjestöjen yhteistyön välineenä ja tuoda esiin suomalaista kulttuuriperintökeskustelua ja -osaamista Euroopassa.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*