Turun kaupunginkirjasto kokeilee sähköauton lainausta
Kirjastosta lainattava sähköauto tarjoaa mahdollisuuden tutustua lähipäästöttömiin liikkumismuotoihin matalalla kynnyksellä. Kuva: Julio Giuseppi​

Turussa voi ensi maanantaista alkaen päästä sähköauton rattiin kirjastokortilla, kun Turun kaupunginkirjasto käynnistää kolme viikkoa kestävän kokeilun. Edellytyksenä on, että sähköauton lainaaja on täysi-ikäinen ja hänellä kirjastokortin lisäksi ajokortti.

–Otimme käyttöön sähköisen kirjastoauton ensimmäisenä Suomessa. Nyt tarjoamme sähköauton lainaamismahdollisuuden kirjastosta tiettävästi ensimmäisenä maailmassa, kertoo Turun kaupunginkirjaston kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppula tiedotteessa.

Auton saa lainaksi arkisin maksimissaan kuudeksi tunniksi ja viikonloppuisin neljäksi ja puoleksi tunniksi. Auto noudetaan pääkirjaston sisäpihalta ja palautetaan samaan paikkaan. Lainaajat saavat opastusta sähköauton käyttöön ennen lainausajan alkamista.

Kirjaston tärkeimpiä tehtäviä on tuottaa erilaisia palveluja mahdollisimman kestävästi ja mahdollisimman tasa-arvoisesti. Nykyään kirjastojen tehtäviin kuuluu myös kansalaisten teknologiatietämyksen kasvattaminen, Pilppula kertoo.

MainosTurun kaupunginkirjasto toteuttaa kokeilun Toyota Auto Finlandin kanssa. Auton lainaaminen tapahtuu kirjaston internetissä toimivan varausjärjestelmän kautta. Varausmahdollisuus aukesi tänään kello 9, ja puolen tunnin kuluttua kaikki ajat olivat jo menneet.

–Olemme olleet aika hämmentyneitä. Emme olleet varautuneet näin kovaan suosioon. Seuraamme tarkalla korvalla kokeilusta saamaamme palautetta, Pilppula sanoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*