korona
Turun kaikille perusopetuksen koululaisille suositetaan nyt kasvomaskin käyttöä. Kuva: Pixabay

Turun kaupunki laajentaa kasvomaskin käyttösuositusta koskemaan kaupungin kaikkien koulujen kaikkia vuosiluokkia sekä aamu- ja iltapäivätoimintaa. Kasvomaskisuositus astuu voimaan heti.

Vastaavat maskisuositukset annettiin Pansion kouluun 18.3. ja Lausteen kouluun aiemmin 19.3. aamulla.

Tavoitteena olisi kukistaa korona kouluista muutaman lähiviikon aikana, toimialajohtaja Timo Jalonen sanoo Turun kaupungin tiedotteessa.

Oppilaat saavat kasvomaskit omasta koulustaan, mutta myös omia kasvomaskeja saa käyttää. Maskeja tarjotaan oppilaille riittävä määrä koulupäivien aikana. Opettajat opastavat oppilaita maskien käytössä. Kaupunki muistuttaa edelleen maskien käytöstä myös busseilla ja koulutakseilla kuljettaessa.

Turun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi totesi keskiviikkona kaupungin tiedotustilaisuudessa, että Turun koronatilanne on vakava.

– Epidemia kiihtyy voimakkaasti ja tartuntamäärät kasvavat edelleen. Aikuisväestöllä on yhä liian paljon kontakteja ja sitä myöten tartuntoja. Toivon, että tilanne otettaisiin nyt vakavasti, ettemme joudu kiristämään entisestään jo tiukkoja rajoituksia ja suosituksia, Peltoniemi sanoi.

Kaupungissa todettiin viikolla 10 (8.–14.3.2021) 381 koronavirustartuntaa. Ilmaantuvuusluku on noussut viime viikkojen aikana samalla tavalla kuin pääkaupunkiseudulla (350/100 000/14 vrk 16.3.2021).

Kaupungin arvion mukaan tartuntamäärät kasvavat Turussa vielä tämän viikon aikana ennen kuin rajoitusten teho alkaa näkyä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*