Kuntaliitto ja Suomen kirjastoseura etsivät Vuoden kirjastoa. Uuden kilpailun pääpalkinto on 2 500 euron lahjakortti, joka käytetään henkilökunnan hyvinvointiin. Kuva: Lauri Rotko

Vuoden parhaan kirjaston etsintä on alkanut. Uuteen Vuoden kirjasto –kilpailuun voivat osallistua kaikki kuntien yleiset kirjastot. 

Kilpailun tavoitteena on löytää kirjasto, joka tekee yhteiskunnallisesti vaikuttavaa työtä. Palkinnon voi saada kunnan koko kirjasto yhdessä, yksittäinen toimipiste tai kirjastoauto.

–On hienoa nyt kuulla, miten kirjastojen moninainen palvelukenttä ja kuntalaisten toiveet näkyvät kilpailuun osallistuvissa kirjastoissa, sanoo Kuntaliiton erityisasiantuntija Johanna Selkee.

Raati valitsee finaaliin 3-5 kirjastoa. Kilpailun finalistit julkistetaan huhtikuussa. Voittaja palkitaan 15.-17. kesäkuuta Hämeenlinnassa järjestettävillä Kirjastopäivillä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Kilpailu on jo itsessään arvostuksen osoitus kirjastoissa tehtävää työtä kohtaan, sanoo Suomen kirjastoseuran toiminnanjohtaja Juha Manninen

–Kisassa menestyvän kirjaston ei tarvitse olla uusi tai remontoitu, vaan inspiraatio tulee siitä, jos joku asia toimii ja palvelee kuntalaisia erityisen hyvin.

Vuoden kirjasto -kilpailun järjestävät Kuntaliitto ja Suomen kirjastoseura. Kilpailun pääpalkinto on 2 500 euron lahjakortti, joka käytetään henkilökunnan hyvinvointiin.

Kilpailuun voi ilmoittautua maaliskuun loppuun asti. Hakemuksen voivat tehdä kirjastossa työskentelevät ammattilaiset. Lisätietoja kilpailusta löytyy Kirjastopäivien sivuilta. 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*