Luontolahjani satavuotiaalle -kampanjassa valtio pyytää maanomistajia tekemään maa-alueista suojelualueita. (Kuva: Eero Karisto)

Valtio kannustaa kuntia osoittamaan maitaan luonnonsuojelualueiksi itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi.

Käynnissä on Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi avattu Luontolahjani satavuotiaalle ‑kampanja, jossa maanomistajia kannustetaan perustamaan luonnonsuojelualueita omalle maalleen.

Tavoitteena on saada jokaiseen maakuntaan vähintään sata hehtaaria uusia suojelualueita, jotka jäävät maanomistajien omistukseen.

Suojelusta ei saa korvausta, mutta valtio sitoutuu antamaan saman panoksen suojeluun kuin yksityiset maanomistajat. Mukaan voivat tulla paitsi yksityishenkilöt, myös yhtiöt ja säätiöt.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Kampanjaan toivotaan mukaan sekä yksityisiä että julkisia maanomistajia. Valtio vetoaa kuntien lisäksi myös seurakuntiin ja muihin yleishyödyllisiin maanomistajiin. Julkisyhteisöjen tekemät lahjoitukset eivät kuitenkaan lisää valtion suojelupanosta kampanjassa.

Kampanjalla on omat verkkosivut. Siellä kerrotaan kampanjasta tarkemmin. Verkkosivulla esitellään myös kampanjaan tarjottuja kohteita.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*