Kuva: Ville Miettinen
Maahanmuuttajien osaamiskeskus ‑toimintamalli yhdistää koulutuksen, työllistymisen ja kuntoutuksen palveluja aikuisille maahanmuuttajille.

Viisi kuntaa saa maahanmuuttajien osaamiskeskustoimintaan valtiolta yhteensä viisi miljoonaa euroa.

Työ- ja elinkeinoministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä avustuksella voidaan tukea jo käynnistynyttä ja laajennettavaa osaamiskeskustoimintaa tai vastaavan uuden toiminnan käynnistämistä. Maahanmuuttajien osaamiskeskus ‑toimintamalli yhdistää koulutuksen, työllistymisen ja kuntoutuksen palveluja aikuisille maahanmuuttajille.

Avustuksen tavoitteena on nopeuttaa maahanmuuttajien koulutus- ja työllisyyspolkuja sekä helpottaa osaavan työvoiman saatavuusongelmia.

Rahoitusta myönnettiin seuraavasti:

Helsinki sai suurimman avustuksen 1 420 000 euroa. Tampere sai 830 000 euroa, Turku 930 000 euroa, Vantaa 970 000 euroa ja Espoo 850 000 euroa.

Avustusta saattoivat hakea kunnat, joissa asuu vähintään 15 000 vieraskielistä asukasta.

Hallitus päätti vuoden 2018 toisessa lisätalousarvioesityksessä yhteensä viisi miljoonan euron kertaluonteisesta lisäyksestä opetus- ja kulttuuriministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonaloille maahanmuuttajien osaamiskeskustoiminnan kehittämiseen maahanmuuttajien osaamisen ja työllistymisedellytysten vahvistamiseksi.

Eero Karisto
Eero Karisto
eero.karisto@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*