Viertolan koulu sijaitsee Tikkurilan alueella. Myös lähikoulut ja -päiväkodit siirtyivät sisäsuojaukseen. Kuva: Ville Miettinen

Vantaan kaikissa kouluissa, päiväkodeissa ja toisen asteen oppilaitoksissa järjestetään suruliputus Viertolan koulun tapahtumien johdosta keskiviikkona, kertoi perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo tiistaina tiedotustilaisuudessa.

Keskiviikkona Viertolan koulussa koulupäivä kestää klo 9-12 ja sen aikana pidetään koko koululle erillinen tilaisuus, jossa käsitellään tapahtunutta, Kalo kertoi.

Kouluampumisessa kuoli yksi 12-vuotias ja loukkaantui vakavasti kaksi muuta. Kalon mukaan luokalle, jolla tapahtuneen osapuolet ovat, järjestetään huoltajille ja oppilaille erillinen tilaisuus torstaina.

-Kaikissa Vantaan kouluissa, päiväkodiessa ja toisen asteen oppilaitoksissa käsitellään asiaa keskiviikkona lasten ikätaso huomioiden.

Vantaan kaupungintalolla on tänään suruliputus klo 14 alkaen. Keskiviikkona järjestetään suruliputus kaikissa kouluissa, Kalo sanoi.

Näin koulussa toimittiin

Apulaiskaupunginjohtaja Tero Anttila kertoi tiedotustilaisuudessa Vantaan kasvatus- ja sivitystoimen hoitaneen sisäsuojauksen.

Ilkka Kalon mukaan Viertolan koulun molemmat opetuspisteet – yhteensä 830 oppilasta ja henkilökunta – oli sisälle suojautuneina poliisin ohjeistuksen mukaisesti.

-Tämän jälkeen kaikki lähialueen koulut ja päiväkodit siirtyivät sisälle suojautumiseen.

Tämä sisälle suojatuminen purettiin noin klo 12.20

Vantaan kaupunginjohtaja Pekka Timonen ilmaisi osanottonsa viestipalvelu X:ssä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä