Kuva: Vihdin kunta
Vihdin Etelä-Nummelaan perustettavassa puistossa tehdään kunniaa mainetekoihin yltäneille kuntalaisille.

Vihti perustaa puiston, johon istutetaan puita kunnioittamaan vihtiläisiä, jotka ovat merkittävällä menestyksellään vieneet kuntaa maailman tietoisuuteen tai ainakin valtakunnalliseen julkisuuteen.

Käytännössä tämä tarkoittaa urheilussa esimerkiksi EM- tai MM-tasoa ja taiteissa esimerkiksi Finlandia-palkintoa.  Puun saavat korkean tason menestyjät vuodesta 2019 lähtien. Myös aikaisemmilta vuosilta menestyneitä voidaan muistaa erityispäätöksellä.

Valitut menestyneet ovat joko syntyneet Vihdissä tai asuvat Vihdissä.

Ensimmäiset puut menestyjien puistoon istutetaan syksyllä 2019, jolloin puun saavat mm. vuoden 2019 Special Olympics -kisoissa kultaa golfissa voittanut Henri Marttinen sekä cheerleagingin tämän vuoden maailmanmestarijoukkueen jäsenet Joanna Remes, Vilja Veikkolainen ja Vanessa Sohlberg.

Kunnan mukaan puut ovat alueelle sopivia puita ja valikoima on monimuotoisuuden ja kiinnostavuuden lisäämiseksi laajempi kuin muussa osassa puistoa.

Jatkossa järjestöiltä ja kuntalaisilta pyydetään aktiivisuutta menestyjien ilmoittamisessa.

– Meillä oli suuri tarve kehittää muistamiskäytäntöämme, sillä vihtiläisten menestyksen taso eri aloilla kovenee vuosi vuodelta ja nämä menestystarinat ovat meille suuri ilon ja ylpeyden aihe. Menestyjien puiston avulla nämä tarinat tulevat pysyväksi osaksi kuntaa, kertoo Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola tiedotteessa.

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*