Kuva: Ville Miettinen
Vuoden kirjastokunta valitaan nyt ensimmäistä kertaa.

Espoo, Iisalmi, Lieto, Salla ja Seinäjoki ovat päässeet finaaliin Vuoden kirjastokunta -kilpailussa.

Finalistit julkistettiin tänään Turun Kirjamessuilla. Voittaja julkistetaan lokakuun lopulla Helsingin kirjamessuilla.

Kunnalle ja sen kirjastotoiminnalle myönnettävä Vuoden kirjastokunta -palkinto jaetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Kuntaliiton, Suomen Kirjastoseuran ja Lukukeskuksen järjestämän kilpailun voittoa tavoitteli 56 kuntaa, joista finaalin valittiin viisi hakijaa.

Turun Kirjamessuilla julkistetut Vuoden kirjastokunta -kilpailun finalistit ovat Espoo, Iisalmi, Lieto, Salla ja Seinäjoki.

– Kilpailun avulla haluamme antaa kunnille ja kirjastoille mahdollisuuden kertoa omasta toiminnastaan ja onnistumisistaan, Kuntaliiton opetus- ja kulttuuriyksikön johtaja Terhi Päivärinta sanoo Kuntaliiton tiedotteessa.

– Toivomme kilpailun avulla voivamme nostaa esiin ja juhlistaa kirjastojen tekemää työtä.

Kilpailun tänään päättyneessä ensimmäisessä vaiheessa asiantuntijaraati kävi läpi kaikki 56 hakemusta. Arvioissa painottuivat yhteistyö, uudet toimintatavat, kuntalaisten kuuleminen sekä eri-ikäisten ja taustaisten käyttäjien palvelu.

Lisäksi raati katsoi, että valintaperusteissa on otettava huomioon myös kuntakentän moninaisuus ja erikokokoisten kuntien erilaiset mahdollisuudet kehittää kirjastotoimintaansa.

Loppukilpailun tuomarina toimii Duudsonien Jarppi Leppälä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*