Kuntien ja valtion virastot pääsevät kertomaan onnistumisistaan virkakielen parantamisessa Kotimaisten kielten keskuksen järjestämässä kilpailussa, joka on osa viime syksynä alkanutta Virkakielikampanjaa.

Tarinoita, isoja tai pieniä, voi lähettää Kotukseen syyskuun 9. päivään asti.

Voittajan kilpailussa äänestää yleisö, ja palkinnot jaetaan Virkakielikampanjan päättyessä selkeän kielen päivänä 13. lokakuuta.

Osoituksena virkakielen parantumisesta, onnistumistarinasta, voi olla esimerkiksi selkeytetty teksti, josta asiakkaat ovat antaneet myönteistä palautetta tai jonka ansiosta yhteydenotot asiakaspalveluun ovat vähentyneet.

Onnistuminen voi myös olla työkäytäntöjen muutos, jonka tuloksena tekstit ovat toimivampia ja työ sujuvampaa. Hyvän suunnittelun tuloksena muodostettu toimiva uusi nimikin voi olla tarinan aihe.

Virasto tai kunta voi ilmoittaa kisaan itsensä taikka jonkin yksikkönsä tai yksittäisen työntekijänsä. Osallistujia pyydetään tarinassaan kuvaamaan, mistä tilanteesta lähdettiin liikkeelle, mitä tehtiin ja miten positiiviset vaikutukset näkyivät. Myös asiakkaat ja yhteistyökumppanit voivat ilmoittaa kilpailuun hyvän tekstin tai käytännön.

Osallistumisohjeet löytyvät Kotuksen verkkosivuilta.

Aiemmin virkakielestä:

Kotus: Hyvä viraston osaston nimi on lyhyt

Virkakielikampanja Kuntaliiton verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä