Kuva: Riina Siirtola / Kuntaliitto
Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala ja liikuntajohtaja NIina Epäilys voittotunnelmissa Uno-palkinon kanssa Urheilugaalassa.

Historian toisen Vuoden liikkuvin kunta -tunnustuksen on saanut Oulun kaupunki. Tunnustus ja sen tuoma Uno-palkinto ojennettiin Oululle Urheilugaalassa torstai-iltana.

Oulun valttikorttina kilpailussa oli Liikkuva Oulu -kokonaisuus, jonka kautta kaupungissa edistetään liikuntaa ja liikunnallista elämäntapaa.

– Mallin avulla pyrimme lisäämään yhteisöllisyyttä, yhteistyötä kaupungin eri toimijoiden välillä sekä edistämään kuntalaisten liikuntamahdollisuuksia. Oulun kaupunkistrategiaan on linjattu, että hyvinvointi kuuluu kaikille, kertoo kaupunginjohtaja Päivi Laajala Kuntaliiton tiedotteessa.

Oulun kaupungin liikuntapalvelujen keskeisenä tavoitteena on edistää terveysliikuntaa ja hyvinvointiaktiivisuutta siten, että liikuntapalvelut ovat kuntalaisten käytettävissä iästä, sukupuolesta, varallisuudesta, taidosta tai liikunta-aktiivisuudesta riippumatta.

MainosLaajala kiitteli palkinnon avulla esiin nostettua kuntien liikuntatyötä.

– Kunnat ovat keskeisessä asemassa asukkaidensa terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä sekä liikunnan olosuhteiden tarjoamisessa, Laajala muistutti.

Voittajien tunnelmia palkitsemisen jälkeen:

Liikunta toimii kunnan vetovoimatekijänä

Suomen liikkuvin kunta -kilpailu järjestettiin tänä vuonna toista kertaa. Kuntaliiton, Urheilugaalan ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteistyössä järjestämässä kilpailussa etsittiin kuntaa, joka on liikunnan avulla onnistunut lisäämään paikkakuntansa elinvoimaisuutta ja yhteisöllisyyttä. Kolmen finalistikunnan valinnassa painottui etenkin se, miten kunta on onnistunut hyödyntämään liikuntaa vetovoimatekijänä sekä yhteisöllisyyden rakentajana.

Lopullisen valinnan teki Urheilugaalan Suuri raati, johon kuuluu yli 300 yhteiskunnan eri alojen edustajaa ympäri Suomen.

– Kunnat luovat yhteistyössä seurojen kanssa suomalaisen liikunnan pohjan. Kilpailuun osallistuneiden kuntien toimintamallit ovat hieno osoitus eri sektoreiden välisestä yhteistyöstä, jossa liikunta on osa kaavoitusta, opetusta, rakentamista, terveyttä ja hyvinvointia, harrastamista sekä yhteisöllisyyttä. Kunnat ovat myös huomanneet liikunnan ja urheilun merkityksen imagon luomisessa, kertoo Uno-palkinnon jakanut Kuntaliiton hallituksen puheenjohtaja Sirpa Paatero.

– Omien liikuntapalvelujen järjestämisen lisäksi kunnat luovat mahdollisuuksia kuntalaisten omatoimiselle liikunnalle ja tukevat seurojen toimintaa. Kaikki tämä vaatii tekijöitä, joten on tärkeää, että kunnat voivat myös tulevaisuudessa huolehtia liikuntamahdollisuuksien järjestämisestä riittävin resurssein.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*