Hämeenkyröläinen Sasin päiväkoti on vuoden 2023 päiväkoti. (Kuva: Hämeenkyrön kunta)

Hämeenkyrössä sijaitseva Sasin päiväkoti on valittu vuoden 2023 päiväkodiksi. OAJ on järjestänyt Vuoden koulu, oppilaitos, päiväkoti 2023 -kilpailun vuodesta 1991 lähtien.

Noin 15 kilometrin päässä Hämeenkyrön kuntakeskuksesta sijaitseva päiväkoti hyödyntää hämäläistä maaseutumaisemaa päivittäin. Päiväkodille kunnianosoitus tuli täytenä, mutta erittäin positiivisena yllätyksenä.

-Tämä merkitsee päiväkodillemme pitkäaikaisen työnteon ja kehittämisen huomiointia ja sitä, että työmme on tuottanut tulosta. Järjestämme lapsille ja henkilökunnalle juhlapäivän, lupaa päiväkodin johtaja Mari Kola OAJ:n tiedotteessa.

Päiväkotiryhmät viettävät runsaasti aikaa muun muassa metsäryhmissä, joissa toteutetaan suunnitelmallista pedagogista toimintaa, leikkiä ja pelejä.

Mainos-Jokaisen tulee tuntea itsensä osaksi jotakin yhteisöä ja saada palautetta omasta toiminnastaan. Jokaisella on lupa epäonnistua ja yrittää uudestaan, Kola sanoo.

Ammattitaitoisen henkilökunnan lisäksi kiitokset Vuoden päiväkoti-tittelistä lähtevät myös Hämeenkyrön kunnan päättäjille.

-Pienessä kunnassa päätöksenteko on notkeaa, mikä helpottaa monessa asiassa arjen toimintoja. Olemme saaneet rakentaa omanlaistamme pedagogiikkaa ja päiväkotia, Mari Kola kertoo.

Kunniamaininnan kilpailussa sai Kappelimäen koulu Laitilasta. OAJ:n mukaan koulussa keskitytään koko yhteisön hyvinvointiin tuntemalla niin oppilaiden kuin henkilökunnan vahvuudet.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*