Oulun kaupungintalolla ei valta juuri heilahtanut kuntavaaleissa.

Oulun kärkipaikat menivät kuntavaaleissa tutuille ja tunnetuille henkilöille. Kärjessä olivat kaksi vasemmistoliiton valtakunnallista nimeä, kansanedustaja Hanna Sarkkinen ja entinen ministeri ja pitkäaikainen kansanedustaja Martti Korhonen. Kolmanneksi tuli kaupunginvaltuuston nykyinen pheenjohtaja, entinen nyrkkeilijä Juha Hänninen, kok. Seuraavina listalla ovat kansanedustaja Tytti Tuppurainen, sd., ja kaupunginhallituksen päätoiminen puheenjohtaja, entinen kansanedustaja Riikka Moilanen, kesk.

Kaikki kasvattivat äänimääräänsä tuntuvasti. Korhonen ei ollut edellisissä vaaleissa ehdolla. Myös otsikoissa viihtynyt perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen kasvatti huomattavasti äänimääräänsä, 681 ääntä, jossa lisäystä 449.

Myös SDP:n Demokraatti-lehden päätoimittaja Mikko Salmi säilytti paikkansa Oulun valtuustossa, joskin äänistä katosi 40 prosenttia.

Oulun suurin voittaja oli vihreät, joka kasvatti ääniosuuttaan entisestä kymmenestä prosentista 14,7:ään ja nousi neljänneksi suurimmaksi. Vasemmistoliito paransi asemiaan 1,5 prosenttiyksiöllä ja saavutti 15,9 prosentin kannatuksen. Kolmossija säilyi.

Suurin menettäjä oli perussuomalaiset, jolta katosi 3,3 prosenttiyksikköä ja jäljelle jäi 8,3. Keskustalta katosi 2,9 prosenttiyksikköä, mutta suurimman puolueen asema säilyi 24,2 prosentin kannatuksella.

SDP menetti 1,3 prosenttiyksikköä ja päätyi 12,3 prosenttiin. Sijoitus viides. Kokoomus menetti 0,8 prosenttiyksikköä, mutta 19,1 riitti säilyttämään kakkostilan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä