Oulu ei suostu Siikalatvan ja Mehiläisen terveyskeskusratkaisuun.

Oulun kaupunki riitauttaa Siikalatvan kunnan päätöksen järjestää terveyspalveluita Oulussa.

– Kaupunki ei tule hyväksymään ja maksamaan kustannuksia, jotka aiheutuvat oululaisten palveluista Mehiläisen yksikössä, kaupungin tiedotteessa sanotaan.

Siikalatva ja yksityinen terveysyritys Mehiläinen aikovat avata julkisen terveysaseman Oulussa 7. joulukuuta Mehiläisen nykyisissä tiloissa.

Siikalatva on perustellut päätöstä sillä, että Oulussa työssäkäyvien siikalatvalaiset saisivat mahdollisuuden käyttää terveyspalveluita myös Oulussa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Todellisuudessa siikalatvalaisten palvelujen käyttö tulee olemaan erittäin vähäistä, Oulun kaupunki arvioi.

– Mehiläinen on mm. Oulu-lehdelle 30.11.2017 antamassaan haastattelussa toivonut oululaisten listautumista asiakkaaksi ja kertonut tarjoavansa asiakkailleen samat terveyspalvelut kuin kunnalliset terveysasemat tarjoavat. Siikalatvan kunta ja Mehiläinen eivät ole olleet suunnitelmistaan millään tavalla yhteydessä Oulun kaupunkiin, tiedotteessa sanotaan.

Oulun kaupunki on selvittänyt tämän viikon aikana julkisuudesta tulleiden tietojen perusteella sekä sosiaali- ja terveysministeriön että valtionvarainministeriön näkemyksiä Siikalatvan menettelyyn.

Samanlaista liikehdintää on myös muissa suurissa kaupungeissa.

Kaupunki lähestyy henkilökohtaisesti niitä Oulun asukkaista, jotka ovat mahdollisesti jo ilmoittaneet terveysaseman valinnan vaihdosta Siikalatvan terveyskeskukseen ja ilmoittaneet siitä myös Oulun kaupungille.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Pitäisiköhän julkisen mennä itseensä, jos heti tilanteen tullen halutaan pois?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*