Oululaisilla on nyt mahdollisuus katsoa etukäteen, kuinka pitkiä ovat jonot akuuttivastaanotoilla. (Kuva: Oulun kaupunki)

Oulussa on otettu käyttöön uusi palvelu, jossa kaupunkilaiset voivat katsoa kaupungin verkkosivuilta, minkä verran asiakkaita on akuuttivastaanottojen jonoissa. Palvelun avulla pyritään ohjaamaan asiakasvirtoja niihin ajankohtiin, jolloin asiansa saisi hoidettua mahdollisimman vähällä jonottamisella.

-Kuntalainen voi katsoa ennakkoon netistä ei-kiireellisissä asioissa, minkä verran vastaanotolla jonoa on ja tulla sitten itselle sopivaan aikana vastaanotolle. Kiireellisissä asioissa on luonnollisesti hakeuduttava hoitoon jonosta riippumatta, Oulun kaupungin terveysjohtaja Sirkku Pikkujämsä kertoo.

Alkuvaiheessa saatavilla on tiedot Kaakkurin, Myllyojan, Oulunsalon, Rajakylän ja Tuiran terveysasemien sekä Kiimingin hyvinvointikeskuksen akuuttivastaanottojen jonoista. Loput akuuttivastaanotot siirtyvät verkkoseurantaan, kun asiaan liittyvät tekniset ongelmat on saatu ratkottua.

Oulussa kaupunkilaisten on pitänyt ennakkoon tehdä oma valintansa siitä, millä terveysasemalla tai hyvinvointikeskuksella haluaa asioida. Näin ollen asiakas ei voi hakeutua asioimaan sinne, missä juuri sillä hetkellä olisi lyhin jono.

Mainos-Täysin uusi asiahan tämä meille vielä on ja kehittämistä on paljon. Meiltä on kysytty muun muassa sitä, miksei siellä näy minuuteissa, kuinka kauan joutuu jonottamaan. Mutta kun toisella menee aikaa kolme minuuttia ja toisella puoli tuntia, niin ajallisesti jonon arvioiminen on todella vaikeaa, Sirkku Pikkujämsä huomauttaa.

Maanantaina 23.11. kello 10.10 oli Kaakkurissa asiakkaita jonossa 13, kun taas Oulunsalossa asiakkaita oli jonossa vain viisi.

Uudesta nettipalvelusta Oulun kaupungin nettisivuilla

Mainos 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*