Harrastamista on mahdollisuuksien mukaan siirrettävä nyt ulos.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on päättänyt uusista harraste- ja vapaa-ajantoiminnan suosituksista ja toimenpiteistä. Uusia linjauksia on käsitelty myös Suomen suurimpien eli C21-kaupunkien kesken.

Mikäli epidemian kiihtyminen jatkuu, ohjeistusta tarkastellaan uudelleen, tiedottavat Helsinki, Espoo ja Vantaa.

Ensi maanantaista alkaen edellytetään kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä kaupunkien hallinnoimissa sisäliikuntatiloissa. Kasvomaskia on käytettävä muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Kasvomaskia ei kuitenkaan edellytetä, jos terveydentila ei tätä salli. Oma ilmoitus tästä riittää.

Velvoite koskee kaikkea sisäliikuntaa, esimerkiksi koulujen liikuntatilojen seura- ja harrastuskäyttöä. Myös jäähallit ovat sisäliikuntatiloja.

MainosKaupungit pitävät toimipisteensä edelleen auki, asiakasmääriä ja turvaetäisyyksiä seurataan aktiivisesti. Asiakasmäärää voidaan rajata normaalia pienemmäksi, joissakin jopa pienemmäksi kuin puoleen normaalista.

Ei halata eikä huudeta

Kaupunkikolmikko huomauttaa yhteisessä tiedotteessaan, että suuressa osassa harrastus- ja ryhmätoimintaa on jo nyt toteutettu viranomaisten suosituksia tiukempia terveysturvallisuustoimia. Harrastuksia ei kuitenkaan luokitella korkean ja matalan riskin lajeiksi.

Kaupungit kuitenkin edellyttävät jatkossa jokaiselta toimijalta vielä suunnitelmallisempia muutoksia terveysturvallisuuden parantamiseksi.

Jatkossa ryhmien sekoittamista on vähennettävä, samoin halailua, huutamista ja tarpeetonta kokoontumista.

Sisääntuloa on porrastettava sekä saattajien ja huoltajien määrää tiloissa vähennettävä.

Ryhmien kokoa tulee pienentää ja turvaetäisyyksiä kasvattaa. Harjoituksia ja toimintaa on siirrettävä ulos.

Osa harrastuksista pitää toteuttaa etänä ja harjoituksien sisältöä tulee muuttaa.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ja kaupungit vetoavat tiedotteessaan voimakkaasti yksityisten yritysten ja yleishyödyllisten toimijoiden hallinnoimiin tiloihin ja toimintaan, jotta ne noudattaisivat samoja toimintatapoja kuin kaupungit.

Kaupunkien kulttuuri- ja vapaa-ajan toiminnasta vastaavat tiedottavat yksityiskohtaisemmin toimintamallien toteuttamisesta käytännössä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*