SDP:n kansanedustajan Sirpa Paateron mielestä kuntakentän sote-lausunnot tukevat SDP:n sote-linjauksia.

– Kuntien, maakuntaliittojen ja sairaanhoitopiirien lausunnoissa korostuu huoli nyt esitetystä sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisen ja tuottamisen erottamisesta, joka uhkaa aiheuttavan vakavan demokratiavajeen maakuntiin, Paatero sanoo sunnuntaina antamassaan tiedotteessa.

Paatero katsoo kuntien, maakuntaliittojen ja sairaanhoitopiirien suhtautuvan SDP:n tavoin kriittisesti myös pakkoyhtiöittämiseen, omaisuusjärjestelyihin ja kuntien tuloveroprosentin rajoittamiseen.

– Epäilyjä on myös integraation toteuttamiseen, kolmen miljardin kustannusten kasvun leikkaantumiseen ja vielä linjaamattomaan valinnanvapauteen, myös Kuntaliiton hallituksen puheenjohtajana toimiva Paatero luettelee.

Paatero sanoo tiedotteessaan, ettei SDP halua romuttaa hallituksen maakunta- ja sote-uudistusta vaan korjata sen keskeisimpiä ongelmia ja valuvikoja.

– SDP ei vastusta hallituksen maakunta- ja sote-uudistusta kategorisesti. Sen sijaan olemme esittäneet merkittää kritiikkiä uudistuksen keskeisiin kohtiin, jotka vaarantavat koko uudistuksen alkuperäiset tavoitteet ja kansalaisten sote-palveluiden tarkoituksenmukaisen järjestämisen.

Lausuntoyhteenveto sote- ja maakuntauudistusta koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta valmistui perjantaina.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä