Asikkalan kunnanjohtajaksi valittu Aapo Pispa ei otakaan tehtävää vastaan.

Pispa valittiin lokakuussa Juri Niemisen työn jatkajaksi. Nieminen ilmoitti elokuussa, että hän lopettaa kunnanjohtajana tammikuussa.

Pispan päätös kypsyi joulun tienoilla. Hän oli toiminut väliaikaisena kunnanjohtajana Niemisen eroilmoituksen julkistamisesta lähtien.

– Käytännössä se oli näköjään henkilökohtainen koeaikani. Vaikka kesällä mietin ja harkitsin, lähdenkö [hakemaan kunnanjohtajaksi], ja päädyin siihen että kyllä, syksyn ajan kun paneuduin täysillä ja lähdettiin kehittämään ja uudistamaan kunnan toimintaa, se näytti että tämä ei ole minun paikkani, Pispa kertaa päätöksen vaiheita Kuntalehdelle.

Hän ei halua täsmentää päätökseen johtaneita syitä mutta sanoo niiden lähteneen hänestä itsestään.

– Ei yhtä ja kahta syytä vaan monisyinen kokonaisuus. Liittyy siihen miten koen itseni ja omat mahdollisuuteni.

Pispa on toimi ennen va. kunnanjohtajuuttaan Asikkalan kunnan talousjohtajana, ja hän aikoo palata samaan tehtävään. ”Koeaika” kunnanjohtajana ei sinänsä paljastanut kunnanjohtajan työstä hänelle sellaista uutta, mikä olisi saanut perääntymään tehtävästä.

– Se lähti enemmän minusta itsestäni.

– Kun pääsee itse puhtaalta pöydältä miettimään, miten kunta kehitetään, vasta sitten näkee itsensä siinä tilanteessa. Vaikka oli kuinka nähnyt läheltä kunnanjohtajan toimintaa ja kunnan tuntee hyvin, se on näköjään aivan eri asia kun itse hyppää siihen.

Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt, kok., kommentoi Pispan päätöstä Twitterissä ja harmitteli pitkän valintaprosessin menneen hukkaan.

– Tämä ei voi mennä jättämättä jälkiä, Rostedt kirjoitti.

Pispa ei näe, että kieltäytyminen kunnanjohtajan tehtävästä tekisi hallaa kunnan palveluksessa talousjohtajana jatkamiselle.

– En usko että se vaikuttaa asemaani muiden silmissä. Olen kokenut olevani pidetty ja arvostettu.

Asikkalan kunnanhallitus käsittelee uutta kunnanjohtajahakua ensi viikon kokouksessaan. Pispa arvelee, että perinteisen työpaikkailmoittelun sijasta päädytään suorahakuun.

– Meillä on erinomainen kunta, talous hyvässä jamassa, sopivalla etäisyydellä Lahdesta, Pispa luettelee houkuttelukeinoja.

Syksyllä hakuun, jossa Pispa valittiin, osallistui 13 hakijaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*