Tänään vietettävän Demokratiapäivän seminaaria Kuntatalolta voi seurata suorana lähetyksenä Kunta.tv:ssä tänään klo 10.00-12.30.

Seminaarin avaa Kuntaliiton hallituksen 2. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Tapani Tölli, kesk. Yksilöstä, inhimillisyydestä ja arvoista demokratian perustana puhuu Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä, ja keskustelussa pohditaan, onko sotessa sijaa demokratialle.

Demokratiapäivä on osa Euroopan neuvoston paikallisdemokratian viikkoa. Tänä vuonna viikon teema on “Living together in multicultural societies: respect, dialogue, interaction” (Rinnakkaiselo monikulttuurisissa yhteisöissä: kunnioitusta, vuoropuhelua ja vuorovaikutusta).

Teemasta Kuntatalon seminaarissa alustaa vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar.

Euroopan neuvoston paikallisen itsehallinnon peruskirja avattiin allekirjoitettavaksi 15.10.1985. Suomessa eduskunta on ratifioinut peruskirjan, ja se on ollut lain tasoisena säädöksenä voimassa lokakuusta 1991.

Se on ensimmäinen kansainvälisesti sitova sopimus, joka määrittelee kuntien ja niiden valtuustojen sekä valtion välisiä suhteita.

Euroopan neuvosto on päättänyt juhlistaa tuota lokakuun viikkoa paikallisdemokratian viikkona vuosittain. Se kehottaa kuntia ja maakuntia osaltaan osallistumaan paikallisdemokratian merkityksen kannalta tärkeään tapahtumaan, ja järjestämään omia tilaisuuksiaan tuolloin.

Linkki Kunta.tv:n lähetykseen

Demokratiapäivän seminaarin ohjelma

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*