Kuva: Kari Långsjö
Eduskunnan kuntapäättäjiän joukko on liian epäyhtenäinen ajamaan yhdessä kunta-asioita, sanoo Åbo Akademin tutkija Siv Sandberg, joka on tutkinut kuntapuolueen eli kunnanvaltuutettuina toimivien kansanedustajien todellista vaikutusta päätöksentekoon. Pienten kuntien edustajat pyrkivät vaikuttamaan näkyvämmin oman alueensa paikallisiin asioihin kuin suurten kuntien edustaja.

Puhe kuntapuolueesta perustuu siihen, että valtuutettu-kansanedustajilla olisi vahva asema omassa kunnassaan. Näin ei välttämättä ole, sillä suurin osa kansanedustajista tyytyy rivivaltuutetun asemaan. Enää ei ole automaattisesti niin, ett...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa