Kevan hallituksen puheenjohtaja, Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen kaupunkiseutujen merkitystä koskeneen selvityksen julkistamistilaisuudessa Finlandia-talolla 13. tammikuuta. (kuva: Seppo Haavisto)

Kevan hallituksen puheenjohtaja, Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen uskoo, että
Timo Kietäväinen on paras mahdollinen toimitusjohtaja tilanteessa, jossa Kevan toimintaympäristö on muuttumassa suuresti.

Kevan hallitus päätti keskiviikkona esittää valtuuskunnalle Kietäväistä toimitusjohtajaksi äänin 6–3.

– Parempaa kuntakentän tuntijaa kuin Kietäväinen ei ole. Hän tuntee Kevan toimintaympäristön ja asiakaskunnan ja hänellä on toimivat yhteydet ministeriöihin, Ikonen sanoo.

Kevan toimintaympäristö muuttuu, kun itsehallintoalueet syntyvät vuoden 2019 alussa ja kuntien toimintakenttä samalla kapenee. Myös kunnallisten palvelujen lisääntyvä yhtiöittäminen tuo paineita Kevalle.

– Hänen kokemuksensa edunvalvonnasta ja vaikuttamistyöstä on tärkeää, sillä tarvitsemme henkilön joka pystyy välittömästi vaikuttamaan Kevan kannalta tärkeisiin asioihin kuntakentän muutoksessa.

Ikosen mukaan Keva on sisäisesti hyvässä kunnossa, vaikka toimitusjohtajia on viime vuosina tullut ja mennyt.

– Minun käsitykseni mukaan organisaatiossa vallitsee hyvä henki, ja lisäksi toiminnan tulokset ovat hyviä, jos katsotaan vaikkapa eläkehakemusten käsittelyaikoja, sijoitusten tuottoa tai asiakastyytyväisyyttä.

Kietäväisen takana Kevan hallituksen äänestyksessä olivat Ikosen lisäksi Kari Nenonen, Heini Jalkanen, Raimo Vistbacka, Markus Lohi ja Anne Sainila-Vaarno. Sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtajaa Outi Antilaa äänestivät Harri Virta, Sallimaari Muhonen ja Rauno Vesivalo.

Kevan valtuuskunta kokoontuu 16. helmikuuta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*