Eduskuntaan pyrki runsaasti aktiivisia kuntapoliitikkoja joka puolella maata.

Lähes joka kolmas Uudenmaan vaalipiirin uusista kansanedustajista on Espoon valtuutettu. Espoolaisvaltuutettuja 35 kansanedustajasta on 11, kun vantaalaisia on vain kolme.

Espoosta valittiin eduskuntaan enemmän valtuutettuja kuin mistään muusta kunnasta. Helsingistä ja Tampereelta valittiin kymmenen, Turusta yhdeksän.

Myös kansanedustajien kokonaismäärässä Espoo pärjäsi paremmin kuin naapurinsa Vantaa. Espoolaisedustajia valittiin 17, vantaalaisia vain kolme.

Johtavilla espoolaisilla kuntapoliitikoilla ei kuitenkaan mennyt kovin hyvin. Hallituksen puheenjohtaja Ari Konttas, kok., sekä ehdolla olleet varapuheenjohtajat Tiina Elo, vihr., ja Teemu Lahtinen, ps, jäivät valitsematta.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Valtuuston puheenjohtajisto menestyi paremmin. Puheenjohtaja Jyrki Kasvi, vihr., palasi eduskuntaan yhden kauden jälkeen. Toinen varapuheenjohtaja Arja Juvonen, ps., uusi paikkansa.

Myös Vantaa valtuuston puheenjohtaja Antti Lindtman, sd., uusi paikkansa. Sen sijaan hallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen, kok., putosi eduskunnasta. Hän jäi noin 3 000 äänen päähän valinnasta.

Valitsematta jäi Vantaan valtuuston toinen varapuheenjohtaja Anniina Kostilainen, vihr.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*