Feministisen puolueen johto vasemmalta: puheenjohtaja Katju Aro ja varapuheenjohtajat Katriina Rosavaara ja Warda Ahmed. (kuva: Feministinen puolue)

Feministinen puolue etsii kuntavaaliehdokkaita. Puolue merkittiin puoluerekisteriin tiistaina ja se aloitti toimintansa virallisena puolueena. Puolue kertoo etsivänsä parhaillaan ehdokkaita kuntavaaleihin Helsingissä. Ehdokkaita asetetaan mahdollisuuksien mukaan myös muissa kaupungeissa.

– Tavoitteemme on saada Helsingissä läpi ainakin yksi ehdokas. Äänikynnys on kuitenkin pienelle puolueelle korkea. Etsimme nyt innokkaita ehdokkaita ja tukijoukkoja auttamaan kampanjoinnissa, sanoo puolueen varapuheenjohtaja Katriina Rosavaara.

Puolue perustettiin kesäkuussa. Päämääräkseen se ilmoittaa tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen yhteiskunnan, jossa kaikkien on mahdollista elää hyvää elämää.

– Ihmisoikeuksia on kyseenalaistettu poikkeuksellisella tavalla ympäri Eurooppaa. Tarvitsemme kansanliikettä, joka puolustaa jokaisen ihmisarvoa rasismia, eriarvoistamista ja pelon politiikkaa vastaan. Haluamme olla tämä kansanliike ja kutsumme kaikki mukaan rakentamaan sitä kanssamme, sanoo puolueen puheenjohtaja Katju Aro.

Puoluerekisterissä on aiemmin ollut Naisten puolue, mutta Feministinen puolue on jo aiemmin ilmoittanut, että ei pidä sitä edeltäjänään.

Rekisterissä 15 puoluetta

Puoluerekisterissä on nyt 15 puoluetta, joista kahdeksan on edustettuna eduskunnassa. Edellinen uusi puolue, Kansalaispuolue, merkittiin rekisteriin joulukuussa. Viime vuonna puoluereksiteriin on merkitty myös Eläinoikeuspuolue, Piraattipuolue ja Liberaalipuolue Vapaus valita.

Puoluerekisteriin merkitään hakemuksestaan rekisteröity yhdistys, jolla on vähintään 5000 äänioikeutetun kansalasien allekirjoittama kannattajakortti ja jossa sääntöjen mukaan noudatetaan kansanvaltaisia periaatteita ja jolla on ohjelma säännöissä mainittujen tavoitteiden toteuttamiseksi.

Puolue putoaa pois puoluereksiteristä, jos se ei kaksissa peräkkäisissä eduskuntavaaleissa saa kansanedustajaa eikä vähintään kahta prosenttia äänistä.

2015 eduskuntavaalien jälkeen rekisteristä poistettiin Suomen Työväenpuolue, Itsenäisyyspuolue, Köyhien asialla, Muutos 2011, Sinivalkoinen rintama ja Piraattipuolue.

Puolue pääsee takaisin rekisteriin, kun se kokoaan uudestaan 5000 kannattajakorttia. Piraattipuolue palasi puoluerekisteriin kerättyään uudestaan kannattajakortit.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Eikö voida lyödä hynttyyt yhteen rkp:n kanssa?
    Suuri osa rkp:n puolueaktiiveista ainakin jakavat hyvin pitkälle näitä feministi-aatteita.
    Kenttäväki on toki huomattavasti järkevämpää sorttia.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*