Neuvottelutulos kelpaa hallitukselle. Sopimuksen kohtalon ratkaisee lopullisesti aikalisän ottanut SAK ensi maanantaina.

Hallitus on päättänyt hyväksyä työmarkkinajärjestöjen maanantaina aikaan saaman neuvottelutuloksen. Asiasta ilmoittanut pääministeri Juha Sipilä vakuutti hallituksen olevan tyytyväinen syntyneeseen neuvottelutulokseen.

-Tässä on hyvä ainekset siihen, että Suomen suunta kääntyy. Toteutuessaan paketti johtaa siihen, että otamme Ruotsin kiinni ja meillä on mahdollisuus tavoittaa tämän vaalikauden aikana myös Saksa. Tämä on paras päiväni pääministerinä tähän saakka, pääministeri Sipilä hehkutti.

Sipilä luonnehti tehtyä sopimusta historialliseksi. Sopimuksen myötä pakkolait laitetaan hyllylle.

-Hallituksen oma kilpailukykypaketti pistetään pysyvästi hyllylle. Hallitus tukee neuvottelutulosta, Sipilä vakuutti.

MainosHallituksen ilmoituksesta huolimatta työmarkkinasopu ei vielä ole kirkossa kuulutettu. SAK otti alkuviikosta viikon mittaisen aikalisän ja päättää kantansa sopimukseen ensi maanantaina hallituksen kokouksessa. Etenkin AKT:n väelle sopimuspaperi on katkera pala nieltäväksi.

Hallituksen tiedotustilaisuus klo 18. Paikalla ovat pääministeri Juha Sipilä, valtiovarainministeri Alexander Stubb ja oikeus- ja työministeri Jari Lindström.

Tästä linkistä suoraan lähetykseen valtioneuvoston sivuille

 

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*