Useat hallituspuolueiden SDP:n ja kokoomuksen edustajat vastustavat kuntien pakkoliitoksia kotiseuduillaan.

Sanomalehti Länsi-Savon haastattelema SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman, joka on kotoisin Savonlinnasta, sanoo, että Etelä-Savossa ei edes ole sellaisia kaupunkikeskuksia, joita varten lakia valmistellaan. Backmanin mukaan on selvää, että pakkoliitokset eivät koske Etelä-Savoa.

- Tämä on minun käsitykseni. Koska lakia ei ole vielä kirjoitettu, keskustelu on spekulointia.

Kokoomuksen ryhmäjohtaja Petteri Orpo puolestaan totesi Ylen haastattelussa, että hänen kotiseudullaan Turun ympäristössä tulee kulkea omaehtoisen selvittämisen tietä, ja että hän ei hyväksy pakkoliitoksia.

Päähallituspuolueiden valtuustoryhmät Joensuussa ja Kontiolahdella tyrmäävät pakkoliitossuunnitelmat Joensuussa, kertoo sanomalehti Karjalainen verkkosivuillaan.

Kontiolahtelainen kokoomusvaltuutettu Aulikki Sihvonen sanoo, että ”pakosta puhuminen nostaa karvoja pystyyn myös liitoksen kannattajissa”.

– Tavoite, että selvityksen tulos olisi riittävä liitokselle, Sihvonen kirjoittaa mikroblogi Twitterissä.

Myös Etelä-Karjalassa mahdollinen yhden kunnan muodostaminen pakolla on saanut vastustuista demareilta. SDP:n imatralainen kansanedustaja Jukka Kärnä ilmoitti vastustavansa jyrkästi pakkoliitosta ja kritisoi kokoomuksen ”kuntapaletin olevan täysin sekaisin”.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*