Kuva: Ville Miettinen
Valiokunnan mukaan Hämeenlinnan kaupunginhallituksessa vallitsee epäluottamus. (Arkistokuva: Ville Miettinen)

Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston 15.2.2016 asettama tilapäinen valiokunta esittää kaupunginvaltuustolle kaupunginhallituksen erottamista.

Taustalla on Hämeenlinnaan suunnitellun suurautokauppa Sunny Car Centerin rahoitukseen liittyvien tietojen vuotaminen julkisuuteen ja hankkeeseen liittyvät kiistat Hämeenlinnan johdossa.

Valiokunta perustelee esitystään sillä, että kaupunginhallituksen jäsen Kari Ilkkala, ps., on vuotanut kaupunginhallituksen kokouksessa käsiteltyjä salassa pidettäväksi katsottavia tietoja Sambian mediaan.

Ilkkala on myöntänyt toimintansa sekä julkisuudessa että valiokunnan suullisessa kuulemisessa.

– Tietovuotoepäily, jonka Kari Ilkkala on henkilökohtaisesti myöntänyt todeksi, on sekä suullisten, että kirjallisten kuulemisten perusteella vakavasti heikentänyt sekä kaupunginhallituksen sisäistä poliittista luottamusta että valtuuston valitseman tilapäisen valiokunnan luottamusta Kari Ilkkalaan, perusteluissa sanotaan.

– Valiokunnan kuulemisten perusteella voidaan todeta, että Kari Ilkkalan menettelyä ei voida vuotoasiassa pitää hyväksyttävänä lain, hyvän hallintotavan, yhteisten sovittujen pelisääntöjen tai moraalin kannalta.

Valiokunta toteaa havainneensa, että Hämeenlinnan kaupunginhallituksessa vallitsee kuulemisten perusteella myös sisäisesti epäluottamuksen ilmapiiri, eikä se voi olla vaikuttamatta kaupunginhallituksen työskentelyyn heikentävästi.

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto käsittelee valiokunnan esitystä maanantaina 11.4.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä