Kuva: Pelkosenniemen kunta
Pelkosenniemellä on noin tuhat asukasta.

Pelkosenniemen valtuusto päätyi tiukan äänestyksen jälkeen kannattamaan yhteistä kunnanjohtajaa naapurikunnan Savukosken kanssa, kertoo Yle.

Päätös syntyi äänin 7–6.

Valtuusto päätti keskeyttää kunnanjohtajan hakuprosessin ja esittää Savukosken valtuustolle, että kunnat yhdessä selvittävät yhteisen kunnanjohtajanviran perustamista.

Kunnanhallitus päätyi tämän sisältöiseen esityksestään niin ikään tiukasti, äänin 3–2.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Annika Kostamo, sit., perusteli asiaa Kuntalehdessä , että kunnanjohtajan rekrytointi ei ole siellä päin helppoa. Kunnat ovat pieniä ja siten myös palkat.

Pelkosenniemellä ja Savukoskella on yhteinen hyvinvointi-sivistysjohtaja, ja järjestelystä on Kostamon mukaan hyviä kokemuksia.

Pelkosenniemellä on ollut vireillä kunnanjohtajan haku, kun kuntaa vuodesta 2015 johtanut Pertti Severinkangas siirtyi Siikajoen kunnanjohtajaksi 1.9. Hakemuksia on tullut yhteensä 13. Paikka on ollut auki kaksi kertaa. Ensimmäisellä kierroksella hakijoita oli viisi.

Savukoski ottaa kantaa asiaan myöhemmin.

Ylen mukaan Savukosken kunnanjohtaja Antti Mulari pitää ajatusta mahdollisena. Hän on antanut suostumuksensa Pelkosenniemen kunnanjohtajan virkaan.

Pelkosenniemen kunnanhallitus käsittelee kunnanjohtajan viran hoitamista tänään.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Tälläisen ns. Parikuntajohtaja mallioli käytössä Keski-Suomen Multian ja Petäjäveden kunnissa vuosina 2011-2012. Pestiä hoiti silloinen Petäjäveden kunnanjohtaja Teppo Sirniö.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*