Kokoomuksesta eronnut kansanedustaja Harry Harkimo ei tiedä, lähteekö ehdolle maakuntavaaleihin.

– En edes tiedä mitä niissä päätetään, Harkimo sanoi lyhyessä tiedotustilaisuudessaan ennen eduskunnan täysistunnon alkua torstaina.

Harkimo on kritisoinut maakuntauudistusta suorasanaisesti ja helmikususa blogissaan Savon Sanomien verkkosivuilla hän kutsui uudistusta ”himmeliksi jossa ei ole mitään järkeä”

– Hallintoa rakennetaan kovalla vauhdilla, mutta edes potentiaaliset vaaliehdokkaat eivät tiedä, mitä he alkaisivat siellä tarkalleen ottaen tehdä. Eivätkä sitä tiedä varsinkaan heidän äänestäjänsä, Harkimo kirjoitti.

Harkimo kertoi eronneensa kokoomuksesta torstaina. Hän aikoo kertoa tulevaisuuden suunnitelmistaan myöhemmin. Helsingin Sanomat uutisoi keskiviikkoiltana, että Harkimo olisi mahdollisesti entinen SDP:n kansanedustaja Mikael Jungnerin kanssa perustamassa uutta poliittista liikettä.

Harkimo ilmoitti lähtönsä syyksi sen, että koska hän on kritisoinut puolueen toiminta- ja johtamistapaa, on reilua että hän eroaa. Harkimo sanoi ettei yksikään kokoomuslainen ole ollut häneen torstaina aikana yhteydessä. Hän kiisti erimielisyydet puolueen puheenjohtajan Petteri Orpon kanssa.

– Tulen hyvin kaikkien kanssa toimeen, siitä ei ole kysymys. Asiat tässä riitelevät.

– En rupea oppositiopoliitikoksi. Tulen äänestämään hallituksen esitysten puolesta – paitsi sotessa, siitä en ole tehnyt päätöstä. Puolueesta lähtemisellä ei ole mitään tekemistä soten kanssa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*