Julkisjohtamisen emeritusprofessori Ari Salminen Vaasan yliopistosta arvioi, että Helsingin palkanmaksukriisi on myös mainekriisi ja johto on aina vastuussa organisaation maineesta. Pormestari Juhana Vartiaisen, kok., mukaan palkanmaksuongelmien ratkaisu on kaupungin ykkösprioriteetti. - Ulkoisen selvityksen jälkeen on kriittisesti mietittävä järjestelmien mielekkyyttä sekä hallintoa ja työtapoja. Totta kai aiomme ottaa opiksi, että vastaavat virheet eivät toistu, hän sanoo. (Kuva: Seppo Laakso)

Helsingin moniin toimintoihin on vuosikaudet ollut vaikea saada sijaisia. Kun kuntaomisteisen Sarastian toimittaman palkanmaksujärjestelmänkäyttöönotto epäonnistui, se pahentanee rekrytointiongelmia entisestään.

Helsingin kaupunki on maksan...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa