Helsingissä kulttuuri- ja vapaa-aikatoimen johtaminen katsotaan vähemmän vaativaksi kuin muiden toimialojen. Kuva Helsingin Lux-valofestivaaleilta. (Kuva: Ville Miettinen)

 

Helsinki organisoi toimintansa neljään toimialaan, kaupunkiympäristö, kulttuuri ja vapaa-aika, sosiaali- ja terveystoimiala sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimiala. Toimialajohtajien paikat on täytetty, samoin kolme neljästä hallintojohtajasta.

Huomiota kiinnittävät erot palkkaustasoissa. Kolmen muun toimialajohtajan palkka on 12 000 euroa kuukaudessa, mutta kulttuuri- ja vapaa-aika -toimialan 10 000.

Sama ero on maanantaina päätetyissä hallintojohtajien palkoissa. Kulttuuri ja vapaa-aika -toimialan hallintojohtajan palkka on 7 000 euroa kun kahden muun nyt valitun on 7 900.

Valinnoista ja palkoista on päättänyt Helsingin kaupunginhallituksen johtamisen jaosto. Sen puheenjohtaja Lasse Männistö, kok, sanoo, että palkkiotasoja Helsingissä koskevat tietyt kriteerit, hay-luokitus, ja palkkatasojen arviointi on tapahtunut virkavalmistelussa. Sitä ei muutettu poliittisessa päätöksenteossa.

– Virkamiesten perustelu palkkaluokkien erosta nojasi tässä siihen, että kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala on sekä henkilöstömäärältään että taloudeltaan niin paljon muita toimialoja pienempi, että sen johtaminen on arvioitu vähemmän vaativaksi kuin muiden. Vastaava perustelu koskee myös toimialojen hallintojohtajien palkan määritystä, Miettinen sanoo.

 

 

 

 

Eero Karisto
Eero Karisto
eero.karisto@aucuparia.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*