Helsingin pormestaristo: Jan Vapaavuori, Anni Sinnemäki, Sanna Vesikansa, Pia Pakarinen ja Nasima Razmyar. (Kuva: Pertti Nisonen)

 

Helsingin uusi kaupunginvaltuusto valitsi keskiviikkona ensimmäisessä kokouksessaan kaupungin pormestariksi Jan Vapaavuoren, kok.

Valtuusto valitsi myös neljä apulaispormestaria, kaupunkiympäristön toimialalle Anni Sinnemäen, vihr., kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle Pia Pakarisen, kok., kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalle Nasima Razmyarin, sd., ja sosiaali- ja terveystoimen toimialalle Sanna Vesikansan, vihr.

Uuden valtuustokauden alkamisen myötä voimaan tulleen johtamisen mallin mukaan pormestari on Helsingin ykkösjohtaja ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Apulaispormestarit ovat kaupunginhallituksen jäseniä ja toimivat kukin oman toimialalautakuntansa puheenjohtajana.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi valtuusto valitsi Tuuli Kousan, vihr. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana toimii Harry Bogomoloff, kok., ja toisena Pentti Arajärvi, sd.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*