Helsingissä ollaan huolestuneita kaupungin kasvuedellytyksistä. (Kuva: Ville Miettinen)

Helsingissä on kohoteltu kulmia, kun hallitusneuvottelujen asuntopolitiikkaa valmistelevan työryhmää on koottu. Helsinkiläiset kuntapoliitikot olisivat mielellään nähneet Helsingin edustuksen ryhmässä, mutta sitä ei ole.

Työryhmää johtaa keskustan nurmijärveläinen Matti Vanhanen. Toinen keskustan edustaja Antti Kaikkonen edustaa myös pääkaupunkiseudun kehyskuntaa, Tuusulaa.

Kokoomus nimesi työryhmään ainoan pääkaupunkiseutulaisen, Tapani Mäkisen. Hän on Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, ja putosi edustakunnasta huhtikuun vaaleissa.

Toinen kokoomuksen edustaja on kansanedustaja Timo Heinonen Lopelta Hämeestä.

MainosPerussuomalaisia työryhmässä edustavat Pirkanmaalta Punkalaitumelta oleva kansanedustaja Martti Mölsä sekä Juha Kukkonen Savonlinnasta.

Huolta on herättänyt julkisessa keskustelussa keskustassa käyty keskustelu siitä, pitäisikö koko pääkaupunkiseudun asuntotuotantoa rajoittaa.

Huomiota on herättänyt Keskustan talousmaantieteellisen ryhmän paperi, joka on tulkittu niin, että siinä halutaan pysäyttää pääkaupunkiseudun kasvu jarruttamalla asuntotuotantoa seudulla. Perusteluna esitetään, että asuntotuotanto kiihdyttää muuttoa pääkaupunkiseudulle.

Keskustan taholta huomautetaan, että raportti ei sellaisenaan edusta puolueen linjaa.

Työryhmä saanee työnsä valmiiksi tiistaina tai keskiviikkona.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*