Kuva: Ville Miettinen

Espoon ja Vantaan nuorisovaltuustot ja Helsingin nuorisoneuvosto yhtenäistävät vaalikäytäntöjään niin, että vaalien ehdolle asettumisen ja äänestyksen alkamispäivämäärät ovat tästä eteenpäin kaikissa kaupungeissa samat.

Ensimmäiset yhteiset nuorisovaalit, Suomen suurimmat, järjestetään 11. marraskuuta. Ehdolle asettuminen alkaa 9. syyskuuta.

Yhtenäistäminen merkitsee, että jatkossa Helsingissä äänestetään edustajat kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Espoossa ja Vantaalla on menty kaksivuotiskauden rytmissä, kun Helsingissä edustajat on tähän asti valittu vuodeksi kerrallaan.

Kaupunkien tiedotteen mukaan vaalikäytäntöjen yhtenäistämisellä pyritään nuorisovaalien entistä laajempaan näkyvyyteen ja sitä kautta saamaan entistä laajempi joukko nuoria asettumaan ehdolle sekä äänestämään itse vaaleissa. Käytännön uskotaan myös palvelevan paremmin aluetta, jossa toisen kunnan puolella koulussa käyminen on yleistä.

– Pääkaupunkiseudun kuntien yhteinen aikataulu ja viestintä lisäävät vaalien näkyvyyttä ja näin saamme entistä enemmän nuoria vaalien piiriin, Helsingin kaupungin nuorisopalvelujen aluepäällikkö Katri Kairimo sanoo.

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*