Kuva: Ville Miettinen
Kaupunkitutkimusinstituutti aloittaa toimintansa tänä vuonna Helsingin yliopistossa ja Aalto-yliopistossa.

Helsingin kaupunginhallitus on hyväksynyt sopimuksen kaupunkitutkimusyhteistyöstä Helsingin yliopistossa ja Aalto-yliopistossa. Sopimuskausi on 2018–2023.

Helsingin yliopiston Kaupunkitutkimusinstituutti aloittaa toimintansa kuluvana vuonna ja se toimii yhteistyössä Aalto-yliopiston monitieteellisen Living+-yhteistyöalustan kanssa.

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien rahoitus ohjataan Kaupunkitutkimusinstituutille ja Helsingin yliopisto vastaa rahoituksen jakamisesta tiedekuntiinsa ja Aalto-yliopistoon.

Sopimustekstin mukaan yliopistojen ja kaupunkien välisen yhteistyön ja vuorovaikutuksen tavoitteena on tukea kaupunkitutkimuksen korkeaa laatua ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta sekä lisätä tieteellisen tutkimustiedon käyttöä kaupunkien kehittämisessä. Sopimuksen tarkoituksena on mahdollistaa vahvan kaupunkitutkimukseen keskittyvän tutkijayhteisön rakentuminen ja toiminta.

MainosHelsingin kaupunki rahoittaa vuonna 2018 kahta tutkijan tehtävää ja vuosien 2019-2023 aikana vuosittain kolmea tutkijan tehtävää. Espoo ja Vantaa rahoittavat molemmat vuonna 2018 yhtä ja vuosina 2019-2023 yhdessä yhteensä kolmea tutkijan tehtävää vuosittain. Kaupungit voivat määritellä itse tutkimusalat. Sopimuksen kokonaiskustannukset Helsingille ovat 1 360 000 euroa.

Hallintosäännön muutoksen, jonka pohjalta Helsingin kaupunginkanslian organisaatiota on suunniteltu uudelleen järjesteltäväksi, kaupunginhallitus jätti pöydälle. Muutoksella on tarkoitus muun muassa yhdistää pääkaupungin viestinnän ja markkinoinnin toiminnot samaan osastoon.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*