Kuva: Santeri Visti
Nuorten edustajat pääsevät nykyistä paremmin seuraamaan Helsingin päätöksentekoa tammikuussa alkavassa kokeilussa.

Helsinki aloittaa nuorten läsnäolo- ja puheoikeuskokeilun kaikissa neljässä toimialalautakunnassaan. Kokeilu valmistellaan syksyn aikana muiden kaupunkien kokemusten perusteella ja yhteistyössä nuorisoneuvoston kanssa. Kokeilu alkaa vuoden 2019 alusta ja kestää puoli vuotta.

Lautakuntakokeilua ehdottivat kaupungille Nuorisoneuvoston puheenjohtaja Jim Koskinen, varapuheenjohtaja Kaapo Haapanen sekä jäsenet Evi Koivunen ja Kasper Rautalinko.

– Nuorisoneuvoston kuuluu olla läsnä siellä, missä päätökset tehdään. Päätös mahdolllistaa ja luo meille konkreettisemmat vaikuttamismahdollisuudet Helsingissä, sanoo Helsingin nuorisoneuvoston työryhmän puolesta Kasper Rautalinko.

Nuorisoneuvosto  on perustettu edistämään nuorten äänen kuulumista Helsingissä. Sen tehtävänä on myös tukea nuorten osallisuutta sekä toiminnan vaikuttavuutta kaupungissa ja kaupungin eri toimialojen toiminnan suunnittelussa, toteuttamisessa ja seurannassa.

Helsingin nuorisoneuvosto on kuntalain edellyttämä nuorten vaikuttamiselin. Nuorisoneuvoston 30 jäsentä valitaan vaalilla, jossa äänioikeutettuja ovat 13–17‑vuotiaat helsinkiläiset.

Kuntalehti kirjoitti aiemmin syyskuussa nuorten kokemuksista siitä, miten he tulevat kuulluiksi kunnallisessa päätöksenteossa.

 

 

 

 

 

Eero Karisto
Eero Karisto
eero.karisto@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*