Kuva: Kari Långsjö

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson pitää vakavana paikkana eduskunnan perustuslakivaliokunnalle, mikäli sieltä on vuodettu tietoja kesken lausunnon valmistelun.

Ilta-Sanomat uutisoi torstai-iltana saaneensa haltuunsa perustuslakivaliokunnan lausuntoluonnoksen soten valinnanvapauslakiesityksestä.

Lehden mukaan lausuntoluonnos merkitsisi, että koko maakunta- ja sote-uudistuksen kannalta tärkeäksi nostettua soten valinnanvapautta ei voida toteuttaa hallituksen esittämässä aikataulussa.

Perustuslakivaliokunta kertoi tänään, että sen lausunto valinnanvapausesityksestä valmistuu vasta ensi viikolla.

Ylen tv-ohjelmassa A-Studio: Talk yhtenä keskustelijana ollut perustuslakivaliokunnan jäsen Henriksson ei ottanut kantaa Ilta-Sanomien uutiseen suoranaisesti mutta painotti että pelisäännöistä, joiden mukaan perustuslakivaliokunnasta ei vuodeta asioita, on pidettävä kiinni.

– Jos näyttää että joku ei pidä pelisäännöistä kiinni, tästä keskustellaan huomenaamulla hyvin vakavasti, Henriksson viittasi valiokunnan seuraavaan kokoontumiseen.

– Toivon ettei joku aja sellaista takaa, että haluaa tieten tahtoen saada perustuslakivaliokunnan horjumaan. Tällä hetkellä näyttää huonolta. Olen vakavasti huolestunut, Henriksson sanoi.

Oikeusoppineet ottivat kantaa asiaan Twitterissä:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*