Alueiden komitean lausunnon valmisteli Espoon kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Sirpa Hertell, vihr.
 
– Paikallis- ja aluetaso ovat keskeisessä asemassa ilmastonmuutoksen vastaisissa toimissa. Siksi komission tulee tukea ja kannustaa jäsenmaiden alueita ilmasto- ja energiatoimenpiteissä kohdennettujen kehittämis- ja rahoitusohjelmien avulla, Hertell totesi komitean täysistunnossa Brysselissä torstaina 30. tammikuuta.
 
Komitean hyväksymän lausunnon mukaan EU:n yhteinen, laillisesti sitova kasvihuonekaasujen päästövähennystavoite tulee asettaa 50 prosenttiin vuoden 1990 päästöistä.
 
EU:n yhteisen, laillisesti sitovan fossiilisen energian tuotantoa koskevan päästökaupan piirissä on reilut 40 prosenttia jäsenmaiden päästöistä.
 
– Nykyisessä muodossaan päästökauppa ei tuota odotettuja tuloksia, koska hiilidioksidin hinta on liian alhainen, lausunto toteaa.
 
Alueiden komitea suosittaa otettavaksi käyttöön päästövähennystavoitteen lisäksi kaksi sitovaa osatavoitetta, jotka ovat uusiutuva energia ja energiatehokkuus.
 
EU:n alueiden komitea on neuvoa-antava elin, jonka päätehtävänä on tuoda esille EU:n lainsäädännön valmistelussa jäsenmaiden kuntien ja alueiden näkökulmat.
Kuntaliitto toimii alueiden komitean Suomen valtuuskunnan sihteeristönä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*