kuva: Kuntaliitto
Hilkka Kemppi on Asikkalan valtuuston puheenjohtaja ja kansanedustaja.

Asikkalan kunnanvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Hilkka Kemppi, kesk., on nimetty vuoden valtuutetuksi. Kuntaliiton ensimmäistä kertaa järjestämään kilpailuun ehdotettiin 46 valtuutettua 35 kunnasta.

Kemppi valittiin Asikkalan kunnanvaltuustoon kevään 2017 vaaleissa, ja hänet nimettiin heti valtuuston puheenjohtajaksi. Kevään 2019 vaaleissa hänet valittiin Hämeen vaalipiiristä eduskuntaan 3601 äänellä.

Palkitsemisen perusteluiden mukaan Kemppi on tuonut uusia malleja valtuustotyöskentelyyn, lisännyt avoimuutta ja yhteistyötä sisäisesti ja ulospäin. Hän on muun muassa kutsunut koolle lapsiparlamentin, oli luomassa nuorille työpajoja uuden koulun rakentamishankkeen yhteydessä sekä on johtanut elinkeinoyhtiötä uuteen suuntaan sen hallituksen puheenjohtajana.

– Olen valtavan iloinen, että minut palkittiin ensimmäisenä vuoden valtuutettuna. Erityisen kiitollinen olen siitä, että tämä palkinto tulee oman kunnan luottamushenkilöiden ja työntekijöiden yhteisellä tuella. Olen pyrkinyt työssäni rakentamaan siltoja valtuutettujen, työntekijöiden ja kuntalaisten välille ja rakentamaan sitä kautta uudenlaista osallistavaa kunnan toimintakulttuuria, sanoo Kemppi.

Kemppiä esittivät vuoden valtuutetuksi Asikkalan kunnan johtoryhmä ja kunnanhallitus.

Vuoden valtuutettu -kilpailun tavoitteena on antaa julkista arvostusta kuntien luottamushenkilöiden työlle. Luottamushenkilöiden rooli korostuu entisestään kuntalaisten osallisuuden, uudenlaisten toimintatapojen ja kunnan yhteistyömuotojen kehittyessä.

Kilpailun raatiin kuuluivat Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen, Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson, Helsingin varavaltuutettu, nuorisojärjestö Allianssin puheenjohtaja Elisa Gebhard sekä Kuntaliiton kuntakehitysyksikön asiantuntijoita.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Hilkka (Hilu) Kemppi on oiva valinta vuoden valtuutetuksi. Kun on kuunteleva ja opettajana on siihen tottunut. Nykyään ei muuten siinä hommassa pärjää.

  2. Kuntaliitto voisi kysellä onko kuntien ykkösjohtajissa kahden tohtorinhatun omistajia ja tutkinnon suorittaneita muita kun LIISA HEINÄMÄKI joka valittiin Alavudelle ja menee sinne jo Ala-Mäenpään lomansijaiseksi jouluuun alussa. Vai olisiko tämä KAKS tutkittava kysely…

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*