Hallitusohjelma antaa kunnille vapautta mm. kirjastopalvelujen järjestämiseen. (Kuva: Ville Miettinen)

Hallitusohjelmaan kirjattu kuntien tehtävien ja kustannusten karsiminen merkinnee toisissa kunnissa kuntalaisten elintasoa parantavaa kehitystä, toisissa palvelujen heikkenemistä, kun kunnat saavat aiempaa enemmän vapautta toteuttaa palveluja, kirjoittaa maanantain Helsingin Sanomat.

– Nyt annetaan kunnille mahdollisuudet keksiä, miten palvelut tehdään fiksummin. Jos tätä ei tehtäisi, jouduttaisiin vain kylmästi leikkaamaan ne palvelut pois, koska rahat loppuvat, sanoo hallitusneuvottelujen rakenneuudistustyöryhmässä istunut kokoomuksen kansanedustaja Antti Häkkänen.

Kuntaliiton toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoman mukaan kuntien saama siima merkitsee kuntalaisten hyvinvoinnin tavoittelemista eri tavoin – kuitenkin niin että perustavoite täyttyy.

– Oletan tämän johtavan siihen, että kuntiin syntyy erilaisia ratkaisuja samanlaisiin ongelmiin. Sinänsä näen sen positiivisena asiana, koska jos halutaan innovaatioita ja uusia ratkaisuja, se syntyy parhaiten luovasta jännitteestä, Mäki-Lohiluoma sanoo HS:lle.

Uutinen HS:n verkosivuilla

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*